top of page

VIKSJÖ IF

Verksam sedan 1931

Viksjö idrottsförening verkar för en levande och frisk bygd där alla är välkomna, oavsett ålder eller förutsättning. Vår ambition är att arbeta för och genom människan och dess friskhet och att aktivt sträva mot gemenskap och att utrymme och tillgång till friskvård ska finnas i Viksjö. Vi genomför varje år flera evenemang samt ser till att besökare oavsett årstid har möjlighet att ta del av en aktiv livsstil. Detta oavsett om man vill slå några slag tennis på vår tennisplan, eller packa väskan för en skotertur på fina leder en vacker vinterdag. 

Viksjö IF är en idell förening som drivs genom engagemang och bidrag från våra medlemmar.

 

BLI MEDLEM

Ju fler vi är, desto roligare har vi!
 

Medlemskap
75:-/person
150:-/familj inkl barn upp till 18 år.
Ange namn och födelseår på de som ni betalar medlemsavgiften för. Avgiften betalas till vårt bankgiro 421-1066.

Bidrag och sponsring till skoterlederna:

Lederna kräver stora insatser i arbete, maskiner och drivmedel, bl.a.inköptes en ny maskin vintern 2017 för leddragning.

All typ av sponsor/bidrag eller hjälp mottagets varmt och tacksamt. Vill du bidra med en summa kan du ta kontakt med Christoffer Dahlin.
Telefon 072-085 15 43

handskakningar

VÅR HISTORIA

Viksjö Idrottsförening bildades 1931 av grupp unga entusiaster under ledning av en nyinflyttad folkskollärare, Evert Strömmer, vilken också blev klubbens förste ordförande några år innan han flyttade vidare till Sollefteå.

 

Under föreningens första decennier var det huvudsakligen fotboll och längdskidåkning som stod på programmet men även fri idrott och gymnastik förekom. Senare tillkom idrotter som bordtennis, tennis och alpin skidåkning. Under 2008 har Snöskoter blivit en egen sektion och verksamhet i Viksjö IF sedan Viksjö Snöskoterklubb lagts ner. De största framgångarna i föreningens färger har nog juniorer i skidspåren och unga tennisspelare haft, men andra har inlett sitt idrottande i Viksjö IF och fortsatt utvecklas i andra föreningar.

 

En lustig punkt i historien är sammanslagningen av fotbollslagen i Viksjö IF och grannklubben Villola IF. En match spelades där segraren fick överta det sammanslagna laget. Efter en jämn och hård drabbning stod Viksjö IF som segrare och bedrev sedan seniorfotboll till slutet av 50-talet. En annan minnesvärd händelse var uppståndelsen kring den unge fotbollspelaren Olof Norén då han första gången gjorde entré på fotbollsplanen införd korta byxor!

 

Under 60- och 70-tal investerade föreningen i egna anläggningar av enklare slag som till exempel fotbollsplan, tennisbana och elljusspår. De senare decennierna har klubben huvudsakligen ägnat sig åt barn-, ungdoms- och motionsverksamhet och att tillhandahålla funktionsdugliga anläggningar för motions- och spontanidrott.

 

Innebandy, gymnastik och motionsdans är några av grenarna våra medlemmar utövar.

SKOTERSEKTIONEN

bottom of page